Fessük újra gondolatainkat!

Az elmúlt években nagy népszerűségre tettek szert a különböző kifestők. Kaphatók már úton útfélen mindenféle témában. Nemrég még egy trágár szövegezésű karantés kifestő is a kezembe került, amin jókat nevettünk. Az ilyen színezők titka abban van, hogy pár színescerúzával vagy filctollal egyszerű de koncentrációt igénylő feladatot ad a kezedbe, ha nekiállsz. Fogod egymás után a színeket és csak arra figyelsz, hogy ne lépj ki a vonalból. Elég ciki is lenne, ha gyermeked az arcodba tolná, hogy anya... hát azért figyelhettél volna jobban!  :-)  A színezőket bárhol előveheted és viszonylag rövid időn belül elkészül a "nagy mű". Valljuk be, hogy ebben azért túl nagy kreativítás nincs, de néha jólesik belebutulni... 

Kreatív festés a színezőkön túl...


A színezőket mi igazából átugrottuk. Amikor festeni kezdtünk, akkor még nem is nagyon voltak felnőtt színezők. Viszont a festéssel szembeni ellenállás bennünk is alaposan megvolt... Festés? Áááá, dehogy... még egy házikót se tudok normálisan lerajzolni... Aztán végül azon kaptuk magunkat a párommal, hogy egy szombat délelőtt ott ülünk egy kreatív festés élményfoglalkozáson egy tök üres fehér vászon előtt, ecsettel a kezünkben. Szerintem erre soha nem kerül sor, ha az instruktor nem Gabi lett volna, akivel korábban együtt dolgoztunk és nem győz meg róla, hogy már pedig ezt ki kell próbálni. :-)

Szóval ott tartottam, hogy vászon, meg ecset, meg egy csomó festék... Ááá, még most is emlékszem, hogy mennyire nehéz volt az első vonalakat meghúzni arra a vászonra... :-) Három női pálcika alakot festettünk tulipánszerű szoknyákkal. Borzasztóan élveztem!!! A színek, a festék, maga az anyagokkal való munka nagyon kikapcsolt! Imádtuk. Persze a végeredmény nem lett Picasso... A három női alak beért volna akár NDK úszónőknek is, olyan vaskosak lettek. :-) De nem is ez volt a lényeg, hanem a közösség, az alkotás és a kikapcsolódás. Gabi segített mindenben a festés során, a színek kiválasztásában, festék keverésben.

Azon a délelőttön ráfüggtünk a párommal a Kreatív Kávé foglalkozásaira és azóta is látogatjuk töretlenül. Ürömön és Szegeden tart a Kreatív Kávé akrilfestés és olajfestés programokat évközben, a nyári táborok pedig a Balaton parton, vagy Algyőn szoktak lenni, ami garantáltan kikapcsol. 

buddha-elado-festmeny-falikep.jpg

Akrilfestmény, olajfestmény! Tessék, tessék! 


Évek óta festünk már, mostmár itthon is jó ideje, amikor éppen olyan hangulatunk van. Egy ideig volt szabad falunk... Aztán már mindenhol egy-egy képünk függött, az előszobánk felér egy kisebb galériával. :-) Minden darabot büszkeséggel akasztottunk ki, még akkor is ha éppen nem lett tökéletes csak egy amatőr festmény. 

Megdöbbentünk, amikor rokonok, barátok érdeklődni kezdtek, hogy nem-e festenénk nekik is? Vagy megvehetnék-e egy képünket. Nem gondoltuk, hogy vannak annyira jók, hogy bárkinek is kelljenek rajtunk kívül. Barátoknak, rokonoknak festettünk ettől kezdve a közelgő ünnepekre. :-)  Az első igazi vevőnk egy nővérke volt, aki a párom munkahelyére bevitt festménybe beleszeretett és mindenáron meg akarta vásárolni. Ez volt az első nagy büszkeség! Egy baglyot ábrároló akril festmény volt ez. Ezután sorban jöttek az érdeklődők, vásárlók. 

tavaszi-folyo-tajkep-falon.png

Amatőr festményeinknek végül készítettünk egy webshopot. A festoklub.hu oldalon ma már online megrendelhetők a képeink. Sokan megkeresnek minket fénykép alapján történő portré festéssel is, ezeket a megbízásokat Gabi szokta elkészíteni a Kreatív Kávétól. Amikor rendelnek egy képet még mindig hihetetlen és egyben nagyon megtisztelő is, hogy egy általunk festett téma diszíti majd valakinek az otthonát vagy az irodáját.

Egy valami nem változott. Csak olyan képet festünk, amihez kedvünk van és amibe a szívünket-lelkünket bele tudjuk tenni. Nem számoljuk a festéssel töltött időt, nem áruljuk a képeket emiatt horror áron. Egy kép akkor kerül ki a shopba, ha úgy érezzük, hogy készen van. Van úgy, hogy egy kép fél évet vagy egy évet is vár mire kikerül a weboldalra. Nem nagyüzemben festünk, képeink a mi minőségi énidőnk gyermekei. :-)

arany-lo-elado-festmeny.jpg

Bővül a Festőklub!

Öröm látni, hogy ma már sokan ragadnak ecsetet és nagyon sok tehetséges alkotó van. A Festőklubhoz más alkotók is csatlakozhatnak már. Weboldalunkon árulhatják képeinket, aminek a feltétele természetesen a számlaképesség. Oktatást nem vállalunk, ha festeni szeretnél, akkor a Kreatív Kávé foglalkozásait ajánljuk sok szeretettel! Alkotóként viszont csatlakozhatsz kis online közössségünkhöz! Szeretettel várunk! 

Festőklub: https://festoklub.hu/

Kreatív Kávé: https://kreativkave.hu/