Masszázs és sport, ami túllendít a karanténon

Egy év bezártság után muszáj volt olyan elfoglaltságot keresnünk, ami túllendít a nehezebb napokon, ami oldja a feszültséget. Az igazat megvallva, sosem voltam egy nagy sportember, de a covid ezt is megváltoztatta. Egyszerűen felfokozta a mozgás iránti vágyat. A téli hónapokban a kinti futás vagy bicajozás nem igazán vonzott, ezért olyan lehetsőgeket kerestem, beltéri és valamennyire biztonságos. 

A neten kutatva találtam rá az Infratrainer cardio edzés lehetőségre. Ezt tulajdonképpen egy high tech szobabicikli, ami tekerés közben infra lámpákkal melegít és olvasztja rólad a kilókat. Először nevettem, na persze, túl jól hangzik, hogy igaz legyen. Egy próbát megér alapon, beneveztem rá. A XVII. kerületben találtam a PompArt Szépségszalonban ilyen gépet. Nagyon szimpatikus volt, hogy nem edzőterembe kell mennem, ahol együtt izzadhatok másokkal. A szalonban mindösszesen 2 ilyen gép van egymástól elválasztva, így biztonságban, magamban tekerhettem le a nemkívánatos dekáimat.

A gépbe egy fólia nadrágban kell beülni, ami fokozza az infralámpák hatását. Perceken belül izzadsz erősen és az 50 perc itt bőven elég. Rengeteget ittam tekerés közben és az első alkalmakkor az volt a szerencsém, hogy közben lehet filmet is nézni egy kis kivetítőn, így kicsit könnyebben túléltem a gyötrelmesebb pillanatokat. 

Évekkel ezelőtt szerettem spinningre járni, most is lehett ugye, de ez elég hasonló, csak itt tényleg magadnak diktálod a tempót és az infrák tényleg olvasztják a zsírt. Szóval engem megvettek ezzel a csodagéppel, heti egyszer 50 percet ott a helyem.

Gondoltam, hogyegy ilyen edzés után nekem is jár valami jutalom, szóval a kellemest a hasznossal összekötve beiratkoztam masszázsra is. Itt volt némi fenntartásom a vírus miatt, de láttam azt a fertőtlenítési procedurát amit a lányok végigcsinálnak, minden vendég előtt, így már nyugottabb voltam. A masszázsfajtánál javasolták, hogy próbáljam ki a cellulit masszászt, mert az kimondottan hatékony a InfraTraner után, hát beadtam a derekam.

Nem mondom, a cellulit masszázs nem éppen a legkellemesebb vagy pihentető masszázsfajta, hiszen itt a zsrszövetet törik össze kézzel. Viszont pár alkalom utén sokkal feszesebb lett a combon, amiért nagyon hálás vagyok a lányoknak. Szóval ha vége lesz a karanténnak és lehet strandolni, akkor még az is elképzelhető, hogy beach bodym lesz nyárra. :-) 

Sok szertettel ajánlom a PompArt Szépségszalon szolgáltatásait, rendkívül tiszta a szalon és a lányok is nagyon kedvesek!