A takarítás felszabadít

Talán erőltetetnek hangzik, de sokszor tapasztalom, hogy amikor feszültebben állok neki a takarítási feladatoknak, akkor bizony gyorsabban megy és végére teljesen lehiggadok. Ilyenkor általában a halogatott kevésbé kedvelt feladatokat veszem elő és mondjuk ki, dühből lezavarom. Leginkább valami ritmusos zenére meg jól a munka.

Ablakpucolás? Köszi, inkább nem... 

Tipikusan a halogatott feladatok közé tartozik az ablakpucolás nálam. Bár imádom, hogy a kecó fényes, mert rengeteg dupla ablakunk van, viszont ezt megpucolni, hát... felér egy edzéssel! Amikor előre rákészülök elmegy vele 2 napom... Sosem bírok vele egy nap alatt végezni. Legutóbb, amikor mondjuk úgy "minden összejött", gondoltam nekiállok az ablakoknak, annak legalább lesz látszatja. Meglepődésemre fele annyi időmbe se telt... Azt kell mondanom, hogy a takarítás baromi jó relax gyakorlat. :-) Mozogsz, pakolsz, cipeled a vödröt, suvickolsz, majd újra pakolsz. Végül szép rend lesz körülötted és jó illat. A rend is nyugtató hatású, utána valahogy másképp, tisztábban látja az ember a dolgokat. :-) 

higienia-online-ablaklehuzo.jpg

Takarítás jótékony hatásai

Elég közhelyes, de amióta felismertem a takarítás "jótékony hatását" azóta a magamba süppedés, kanappén történő hosszú önsajnálat helyett inkább előkapom a porszívót vagy az ablaklehúzót és jajj nektek portigrisek, piszkos ablakok! :-) Ajánlom neked is, hogy próbáld ki! Nyomd be a kedvenc zenédet, adj rá kakaót, aztán hajrá. Utána tökre elégedett leszel önmagaddal, hidd el! És ne feledkezz meg a jutalomról sem. Amikor kész vagy jutalmazd meg magad: egy pohár finom bor, vagy süti, vagy ami jólesik! :-)

Mivel takarítasz?

Mivel kissé "ráfüggtem" a takarításra, ami korábban nem volt rám jellemző... Páran megkérdezték, hogy áruljam el mivel takarítok, hogy ilyen szép rend van és tisztaság. Hát igazából persze nem a "mivel" volt a lényeg, azért elárulom, hogy minden takarító eszközt és tisztítószert a Higiénia Online webshopból rendelek. 

Először fuga tisztítószert kerestem egy elborultabb pillanatomban, amikor erre a webshopra bukkantam. Mindenre van valami csodaszerük. Aztán rendeltem egy komplett csomagot az ablakokhoz és imádom. A forgatható ablaklehúzójuk valami csoda. :-) 

Ajánlom figyelmed a Higiénia Online webshopot, ha te is ráfüggtél az otthoni - karantén takarításra: https://higienia-online.hu/