Hangulatjavító januári program a Szinyei kiállítás

A legszürkébb napok vitathatatlanul januárban és februárban várnak ránk. Igazi napsütést ritkán élvezhetünk ezeken a hideg téli napokon, azonban a Budai Várban egy igazán üdítő tárlaton a Szinyei Merse Pál kiállításon szívhatjuk magunkba a napfényt.

Azoknak is érdemes ellátogatni a Kép és Kultusz elnevezésű kiállításra, akik kevésbé ismerik Szinyei képeit. A kiállítás rendkívül jó tematika szerint lett öszeállítva és úgy is élvezhető, ha kevésbé műértő valaki. Kellő ismeretanyag mellett csodálhatjuk meg a látogatóként Szinyei leghíresebb festményeit. 

Napsütötte tájak, kertek tárulnak elénk. Pompás színekben tündöklő fák, virágok és pipacsmezők. Természetesen a képek között lesz a Majális, a Lila ruhás nő és személyes nagy kedvencem a Léggömb is. Fény és színjáték minden képen. Télen ilyen festményeket megtekinteni felér egy hangulatjavító terápiával, amikor a május még oly messze van. A kiállításról részletesebb élménybeszámolót olvashattok a festoklub.hu blogon

A Nemzeti Galéria gyermekek részére is szervez tárlatvezetést, érdemes utána érdeklődni, ha családosan szeretnétek megnézni. A kiállítás 2022. február 23-ig tekinthető meg. 

szinyei-merse-pal-mng-kiallitas.jpg